1986 – 1988 Buitenveld

wapwillemsoordIn april 1985 werd ik geplaatst als chef van de kantine op buitenveld. In deze functie werkte ik eerst alleen en na een anderhalf jaar met hofmeester 1 Michel Kaatman om het geheel te bevoorraden, dagelijks restant te maken en schoon te kuisen. Het complex bestond uit een bar manschappen met twee biljarts diverse flipperkasten en een bar voor de korporaals/onderofficieren, een televisiezaal met groot projectiescherm (2×4 meter)en twee voorraadstores voor de opslag en diverse frisdrankautomaten die dagelijks twee keer werden bijgevuld..

In de avonduren hadden we de beschikking over twee vrijwilligers die om de dag de bardienst deden voor een schamele 60 gulden in de maand. Het werk hield in dat je om de dag minstens tot half één in de nacht achter de bar werkte om de volgende ochtend weer fris om 8 uur met je administratieve taak te beginnen. je liep om de dag de bardienst met een vrijwilliger die daardoor recht had op een vergoeding van Fl. 60,-.

Toen ik er aantrad was er maandenlang met de pet naar gegooid, mijn voorganger was meer af dan aanwezig. Alle bemanningen van de schepen die op de toenmalige rijkswerf in omderhoud lagen waren gehuisvestigd op Buitenveld. Gemiddeld verkochten we 100 liter bier op een avond. eerst was er nog niets te eten maar ik heb ingevoerd dat men nasi goreng voor in de magnetron, halve kippen, minipizza’s, slaatjes, sateh, tosties, hotdogs, broodjes  hamburger kon nuttigen . Bij de leverancier van Dany Snacks kreeg ik twee lichtovens om de producten af te bakken. Met de leveranciers wisten we te bewerkstelligen dat er twee grote frisdrankautomaten werden geleverd en een snoepautomaat.

m 11a Buitenveld

Elke dag moesten de kantinezalen gekuist worden en twee keer in de week werden de zalen in de was gezet en met een tolmachine uitgewreven. De biljards werden gerenoveerd en nieuwe keu’s werden aangevraagd. Elke maand  werd er op dinsdag extra aandacht aan amusement besteed met live muziek. op en gegeven moment waren de kwartjes avonden fameus. dit kon gedaan worden omdat er jaren niets was gedaan met de gemaakte winst op de verkochte producten.

De kantine buitenveld was vier avonden en de vrijdag geopend zodat je ieder weekeinde vrij was. Deze plaatsing duurde tot 1 april 1988 tevens werd ik op die dag bevorderd tot Sergeant LDV en overgeplaatst naar Hr. Ms “Evertsen” als chef bottelier.